Gelin Bohçası

21.08.2020
1.676
Gelin Bohçası

GELİN BOHÇASI NEDİR? DÜĞÜN BOHÇASINDA NELER OLUR? NİŞAN BOHÇASI NEDİR?

Gelin Bohçası geline yapılan alışverişlerin tamamına denir. Gelin Bohçasında Neler Olur birazdan açıklayacağız. Gelin Bohçası Alışverişi ne Düğün Bohçası ve Nişan Bohçası da denilir. Gelin Bohçası Ne Zaman Gider? Gelin Bohçası nişandan bir hafta önce kız tarafına götürülür. Gelin Bohçası gelinin temel ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanır. Gelin alışverişe çıkartılır ve ona alınan şeylerle oluşturulur.
Gelin Bohçası Masraflarının tamamını erkek tarafı üstlenir.

Kız aile büyükleri beraberinde alışverişe çıkar. Alışverişte kıza nişan da giyineceği abiye, ayakkabı, kozmetik ve makyaj malzemeleri, iç çamaşırı, altılı set alınır. Bunların yanı sıra çanta, gümlük pantolon ve kıyafet ayrıca alınır. Gelin Bohçasında sadece geline değil gelinin ailesine de alışveriş yapılır ve bohça hazırlanır. Bu alışveriş anlaşmaya göre istenilirse sadece çekirdek aileye, istenirse teyze, dayı, amca gibi geniş aileye de hazırlanır.

Gelin Bohçasında aile büyüklerine iç çamaşırı, gömlek, çorap gibi ihtiyaçlar konulur. Gelin Alışverişi yada Gelin Bohçası alışverişinin Ankara da ki en popüler mekanları Saman pazarıdır. Burada çiftler ihtiyaçlarına uygun aradıkları her şeyi bula birler.

Gelin Bohçası’nın nişandan bir hafta önce kız tarafına teslim edildiğini yukarıda söylemiştik. Bu teslim etme töreni sadece bayanlar arasında gerçekleşir. Nişan Bohçası götürenler erkek tarafının kadınlarıdır. Teslim alanlarda kız tarafının kadınları. Bohçalar teker teker açılarak orada bulunan davetlilere gösterilir. Gelin Bohçası eğer nişan atılırsa erkek tarafına mutlaka iade edilir.

ETİKETLER:
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.